Prajitura cu morcov – un desert delicios
Trebuie sa recunoastem ca fiecare dintre noi tanjeste, cel putin din cand in cand, sa manance un desert delicios. Dulcele este preferatul copiilor, insa nici cei adulti nu se dau in laturi atunci cand vine vorba despre astfel de preparate.
Astazi vom vorbi despre o prajitura cu morcov delicioasa, care pe deasupra mai este si de post. Este o prajitura simpla si usor de facut si suntem siguri ca o sa va placa.
Pentru a nu abuza de deserturi vom trece, in ceea ce urmeaza, cantitatile ingredientelor pentu o portie mai mica. Daca doriti sa aveti mai multa prajitura in final, dublati cantitatile trecute la ingrediente.
Ingrediente pentru reteta de prajitura cu morcov
- 200 grame de morcov ras pe razatoarea mica
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml apa carbogazoasa
- un plic de praf de copt
- 0 lingurita de scortisoara macinata
- 150 grame de faina de grau
- 100 grame de zahar
- un varf de cutit de sare
- ciocolata neagra pentru ornat
Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu morcov
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de 18/27 cm punand in aceasta hartie de copt.
- Amestecam intr-un castron morcovul ras cu uleiul, zaharul si apa. Omogenizam.
- Cernem faina impreuna cu praful de copt, sarea si scortisoara si le adaugam peste compozitia de morcov.
- Amestecam bine pana la completa omogenizare si apoi compozitia obtinuta o punem in tava.
- Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute (in functie de cum coace cuptorul fiecaruia), facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit.
- Cand s-a racit o taiem in bucati de dimensiunea dorita si turnam peste ele ciocolata neagra topita in prealabil pe baie de aburi.
Pofta buna sa aveti!