Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Blog

Afla cum poti prepara cele mai gustoase si pufoase briose

Briosele se prepara rapid, iar daca ai putina imaginatie, poti transforma aceste prajiturele in adevarate opere de arta. In randurile de mai jos iti prezentam cateva secrete care sa transforme briosele tale in unele demne de prezentat la cofetarie.

Seteaza corect temperatura cuptorului

Fie ca sunt simple, fie ca au si umpluturi, cele mai multe retete de briose cer ca temperatura cuptorului sa fie intre 165 C – 190 C. Din pacate nu este suficient pentru a actiona agentii de crestere din aluat si a le face sa creasca atat cat trebuie. Cel mai bine este sa incepi coacerea la o temperatura mult mai mare: 200 C si dupa 5 minute sa cobori intensitatea caldurii. Explicatia sta in faptul ca la o temperatura mai mare untul sau grasimile din aluat vor elibera aerul fierbinte mai repede, ceea ce va duce la o crestere mai rapida a brioselor.

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Pentru a se omogeniza perfect ingredintele trebuie sa fie la temperatura camerei. In plus, ai grija sa incoprorezi ouale unul cate unul.

Aluatul trebuie sa fie dens

Daca in urma retetei ai obtinut un aluat aproape lichid trebuie sa ajustezi ingredientele, in special cantitatea de faina. Tine minte ca un aluat de briose perfect trebuie sa poata fi pus cu lingura in tava.

Pune briosele in cuptor imediat dupa ce ai terminat de facut aluatul

Briosele trebuie sa ajunga imediat in cuptor, mai ales daca folosesti bicarbonat de sodiu ca agent de crestere. Odata ce ai amestecat ingredientele uscate cu cele umede agentii de crestere incep sa actioneze, asa ca prea mult timp departe de cuptor ii va face ineficienti.

Usa cuptorului nu trebuie deschisa 

Nu deschide cuptorul pana cand briosele nu sunt aproape gata, pentru ca risti sa scazi temperatura din cuptor si sa strici rezutatul.

Cum obtii briose ‘’uriase’’

Pentru a abtine briose mai mari nu trebuie sa respecti regula care spune ca trebuie sa umpli ⅔ din forma de briosa din tava. Pune mai mult aluat pana aproape de marginea formei. Singurul neajuns este ca in loc de 12 briose vei obtine doar 9, daca respecti cantitatile de ingrediente prevazute in reteta.

Opteaza pentru retete de briose cu putine adosuri sau umpluturi

Briosele cu multe fructe (proaspete sau confiate), bucatele de ciocolata sau nuci nu vor creste la fel de mult precum unele simple.

Call Now Button